söndag 28 juni 2009

v.26

Denna veckas bilder får symboliseras av alla bilar vi var och såg igår! En riktig folkfest var det i Umeå med många bilar och mycket folk. Här visar jag bilkön på Rådshustorget, och ddet är bara en bråkdel av alla bilar:



Många läckra baksidor fanns det:



Det var en mycket trevlig kväll på stan...

söndag 21 juni 2009

v.25

Denna veckas bild föreställer Kurre som stjäl mat av fåglarna:



Jag tänkte att jag skulle prova fotografera annat än bar blommor. Här kom ett exempel. Ha en fortsatt skön kväll!

lördag 20 juni 2009

Träd som växer på en sten

Visst är det väl ändå underligt hur det kan växa träd på en sten mitt i vattnet??



Vi var på picknick i det gröna igår, en riktigt trevlig dag! Gick runt lite och hittade denna sten med träd på. Spegelblankt och fint var det...

fredag 19 juni 2009

En choklad doftande blomma

Denna blomma fick jag av min bästa vän när jag fyllde år, et uteblomma om luktar choklad (fråga mig inte vad den heter, minns inte det)!!



Den har en sån läcker mörk röd färg....

onsdag 17 juni 2009

En av alla fåglar vid älven

Tog en promenad efter jobbet idag ner till älven när jag väntade på min man och min dotter. Det var så skönt väder och att sitta vid vattnet är underbart. Fåglarna flög fram och tillbaka, jag lyckades fånga en till slut på bild, men det var väldigt långt bort:



Den hade hittat något ätbart tror jag.... ;-)

tisdag 16 juni 2009

Maskrosor

Jag har aldrig gillat maskrosor förr, tills jag började fotografera dom! Tycker nu att dom är så läckra, försöker övertyga min kompis att dom verkligen är det! Och att fotografera med macron är ju bara så roligt, man får se detaljer som man inte tänker på annars. Som detta "krull" mitt i blomman:



Klicka på bilden så du ser "krullet" ordentligt...

Det är nästan roligare att fotografera när dom blommat ut:



Eller hur kompisen? ;-)

söndag 14 juni 2009

v.24

Bilden som får symbolisera v.24 blir denna:



Jag har ju köpt en ny kamera och bara sen i tisdags har jag tagit 450 bilder! Det är en hel del som jag testar, här vet jag inte riktigt vad jag har gjort men det blev rätt kul... Ha en skön kväll!

Midnattssolen

Tänkte jag skulle visa några underbara bilder på midnattssolen som jag tog när jag var i Luleå. Korten är tagna tolv på natten:





Visst är det vackert!!

fredag 12 juni 2009

Mat i Luleå

Jag måste bara få visa vilken underbart god mat vi åt innan hemfärden till Vännäsby igår från Luleå. Jag åt en thailändsk maträtt med scampi, grönsaker och en stark sås. Supergott!!



Min kompis åt friterad kyckling med vitlökssås. Jag smakade på den också och det var också gott. Jag skulle ha smakat på den innan jag åt min mat egentligen för den blev rätt tam i kryddningen:



Så ett tips om man är i Luleå och vill gå ut och äta, åk till busstationen. Där finns en restaurang med olika typer av mat, thailändsk, indisk och kina mat. Tror även det fanns pizza.

en test med min nya kamera

Jag har köpt en ny kamera, en Canon Powershot SX10 IS. Det är sååå kul! Nu har jag börjat leka lite med den. Dessa blider lutar sig mot en soptunna (ser inte riktigt ut så). Tyckte det blev en läcker kontrast mot det gråa:



Här provar jag en finess på kameran (som jag inte kan riktigt bar än, måste träna på detta) där jag valt att det bara ska bli färg på det som är rosa:


Det kommer mer eftersom...

söndag 7 juni 2009

v.23

Veckans bilder är tagna i en trädgård hos någon jag inte känner. Det var loppis på en gård, jag hade kameran med mig. Hon som hade loppisen tyckte att jag skulle gå ner på deras altan och fotografera trädet som stod där. Då fotograferade jag dessa blommor:





Har ingen som helst aning om vad trädet hette, men blommorna var fina...

lördag 6 juni 2009

Mitt nya objekt

Jag vill köpa en ny kamera!! Har varit på en marknad och träffade en äldre man som visade mig denna:
Han hade letat kamera ett tag och blev tipsad om denna. När han visade mig den blev jag också sugen! Min man har gett mig en kamera i födelsedagspresent! Men jag får köpa den själv. Han vet att min håller på att lägga av, han vet också hur mycket jag gillar att fotografera. Puss på honom!!

Rönnknopp

Idag har jag varit ute i kallvädret med en kompis från Boden. Sommaren var kort i år... ;-)Kameran följde med och då tog jag bla denna bild:



Det är rönnen som håller på att slå ut, blev en rätt läcker bild. Jag älskar att fotografera knoppar har jag märkt....