söndag 31 januari 2010

v.4

Denna vecka har det verkligen snöat! Här är en bild på vår grillring på baksidan för ett tag sedan. Vi tänkte skotta där så vi kan börja göra varma mackor över elden eller laga nåt annat gott i muurikkan:



Idag ser det ut på detta viset (vi hann aldrig skotta):



Tur att maken gillar att skotta snö! När han är färdig med framsidan får han börja på baksidan... ;o)

v.3

Denna vecka har makens barnbarn varit på besök vid några tillfällen. Hon älskar att bada i vårt badkar. Denna gång fick hon bubblor:



Alla djuren måste vara med:



Hon hoppar och dyker ner i vattnet som värsta fisken, det kan bli lite blött i badrummet....

måndag 18 januari 2010

Frost och snö

Måste bara lägga in en bild till från vår prommis i helgen. Frsten och snön hade verkligen bitit sig fast i grenarna. Det var så läckert.



Nu blåser det och är bara ca minus tre grader. Tack vare blåsten är det inget skönt promenadväder...

lördag 16 januari 2010

v.2

Det har varit ett konstigt väder tycker jag. Kallt och varmt om vartannat. Min man berättar att han har hört att det varit en fuktighet i luften på 100 % (vad nu det betyder). I alla fall så tycker jag att det är så fint på trädgrenarna.



Dessa kort tog jag idag på vår promenad. Trädern är riktigt vita. Synd att jag inte hade med mig kameran igår, då var himlen alldeles rosa.
Det får bli den andra veckans bilder...

söndag 10 januari 2010

v.1

Ja då var det ett nytt år med nya utmaningar. I helgen har jag varit uppe i Luleå. Vi for på fredagen och det var rätt kallt hela vägen, ca minus 26 hela vägen. Vi träffade en gammal kompis till min man från Porjus, hanbor numera i Sundom utanför Luleå. Där sov vi en natt och det var riktigt trevligt. Kameran glömde jag hemma, fattar inte det... Tog lite kort med min telefon men dom blev inte riktigt bra. Här är i alla fall ett på en hackspett, det är taget där vi fick sova:



Den satt helt blickstilla när jag gick förbi. Ungefär som om den tänkte om jag sitter helt stilla så ser hon mig inte... Det får bli årets första bild.

fredag 1 januari 2010

v.53

Ja nu har jag några veckor som jag inte fått in bilderna i tid, av olika anledningar. Årets sista bild borde väl vara raketerna jag såg igår, men inte kom jag ihåg att ta med kameran ut... Det får bli ytterligare en snöig bild eftersom det nu är så mycket snö. Här är vårt äppelträd, det ser så litet ut nu när det är mycket snö. Det är på detta träd som åpplet med snö på hängde:



Ja då har jag klarat utmaningen till mig själv från förra året, att fotografera en bild varje vecka som symboliserar den veckan. Jag har inte alltid fått in bilderna rätt vecka av olika anledningar, men jag har tagit bilderna! Jag ska försöka göra så även detta nya året, nu när man fått en rutin på att göra så. Jag önskar er alla en trevlig fortsättning på det nya året!

v.52

Jaha, då var det dax att sätta sig i bilen igen, norrut! Julen firade vi hos svärmor i Jokkmokk, julmiddag åt vi hos min son (han bor med sin pappa i Porjus). Så här mycket snö var det på deras gård:



Vi hade snöoväder både när vi åkte upp och när vi åkte hem igen. Gick kanske att köra 60 på E4:an. Mindre kul var det, men vi kom i alla fall hem.

v.51

Nu har vi gjort det igen! Jag och en kollega brukar ibland köpa sushi till lunch, eller rättare sagt hon brukar köpa till oss...



Jag brukar bjuda henne på hemkokt ärtsoppa så då vill hon bjuda på sushi. Helt ok tycker jag...

v.50

Jag brukar ibland sitta en timme på kvällen hos grannens barn så han kan åka och träna. Han har installerat en kamin, det blir nästan för varmt när man är där. Kunde inte låta bli att ta en bild:



Denna bild är tagen med mobilen....

v.49

Jag hittade humle som det kommit snö på. Det är inte riktigt säsong för humle än, men bilden blev rätt fin:

v.48

Denna vecka fick vi åka upp till Porjus akut då svärmor blev dålig. Jag tycker inte det är särskilt kul att åka bil länge, blir lätt uttråkad. Då kan jag ta fram min kamera och fotograferar medan min man kör, som i detta fall:



Detta är taget när vi är på väg från Porjus till Jokkmokk. Det är vid dammen i Harsprånget.